Vacature: Financial Controller

People

NewBe is op zoek naar een enthousiaste en gedreven Financial controller (hij/zij/het) om ons team te versterken!

De ideale kandidaat heeft passie voor financiën, oog voor detail en een zeer proactieve houding. Je bent zelfstandig, zorgvuldig en wilt graag bijdragen aan de groei van NewBe. Wij zijn een ambitieus bedrijf waar een informele werksfeer heerst.

Heb je een relevante opleiding, ervaring in een soortgelijke functie en uitstekende communicatieve vaardigheden en vind je het leuk om in een informeel team te werken? Dan willen we je graag ontmoeten! Lees hieronder verder.


Wie zoeken we?

Jij bent een Financieel Controller met ambitie om jezelf en het bedrijf verder te ontwikkelen. Met jouw analytische denkwijze en het vermogen om gestructureerd te werken, ga je dit voor elkaar krijgen. Wat breng jij nog meer mee aan kennis, ervaring en kwaliteiten?

 • Een relevante HBO of universitaire opleiding, bij voorkeur in Accounting
 • Minimaal 4-6 jaar werkervaring als boekhouder/financial controller
 • Kennis van de Nederlandse financiële regelgeving
 • Ervaring met een projecten business is een pré
 • Ervaring met jaarrekeningtrajecten en overige verplichte financiële verantwoordingen
 • Kennis van financiële planning (Budget & Forecasting)
 • Ervaring met verschillende administraties is een pré (wij werken met Accountview & Elvy)
 • Geavanceerde Excel-vaardigheden (pre)
 • Je bent vloeiend in Nederlands en Engels, zowel mondeling als in geschrift

Over de functie

Als Financieel Controller ben je operationeel verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten ten aanzien van de boekhouding. Daarnaast voer je periodieke controlling activiteiten uit als onderdeel van de maandelijkse financiële rapportage. Je hebt kennis van financiële planning (Budget& Forecasting) en vind het leuk om hier aan bij te dragen.

NewBe produceert films en hier hebben wij te maken met subsidies en royalty stromen. Hierin zal je ook een grote rol spelen als het gaat om de financiële verantwoording en projectcontrolling. Heb je deze kennis omdat je uit de media komt is dit fantastisch maar heb je dit niet, no worries we gaan je begeleiden om ook deze specifieke materie te begrijpen.

Je zult in een relatief korte periode veel verantwoordelijkheid krijgen en hierin zal veel tijd en ruimte voor gemaakt worden door de CFO. We vinden het belangrijk dat je jezelf zowel persoonlijk- als professioneel ontwikkeld. De functie is hiermee ook een uitermate kans om jezelf snel te ontwikkelen naar het profiel van Finance manager.


De NewBenefits

Werken bij Newbe, betekent werken in een snelgroeiend, dynamisch bedrijf. Naast het uitvoeren van mooie taken - waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt - kun je je focussen op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Klinkt goed? Dat is niet het enige;

 • Je ontvangt een competitief beloningspakket afhankelijk van jouw ervaring.
 • Je krijgt vrijheid in vakantie vieren, we hanteren geen vast aantal dagen – maar motiveren je wel minimaal 25 dagen (o.b.v fulltime) op te nemen!
 • Mogelijkheid om hybride te werken
 • Flexibele werktijden
 • Deels betaald ouderschapsverlof (obv voorwaarde)
 • Bijdrage voor je sport- fitness- yoga abonnement zodat je fit, fris en fruitig blijft zowel fysiek als mentaal, naast al het harde werken wat je doet bij ons.
 • Gevarieerde verzorgde lunch
 • Vaste netto bijdrage voor je telefoon- en datakosten
 • Je reiskosten worden vergoed (tot max 450,-)
 • Keuze voor een Pathé Unlimited pas of een SVOD abonnement om de producties van NewBe te bewonderen.
 • Bonus bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

Wie is NewBe

NewBe is een snelgroeiend video productiebedrijf in Amsterdam. NewBe ontwikkelt en produceert films, series, documentaires en formats voor de wereldwijde video on demand markt. In Nederland is NewBe het enige Nederlandse productiebedrijf met titels op alle grote video streaming platformen met recente titels zoals Heartbreak High the Reboot (Netflix), de Misfit Serie (Netflix), verschillende personality documentaires zoals Ali Bouali, Altijd al Loiza of Boef (Videoland), Like Monica of Ronnie Voor Altijd Samen reality series (Videoland), Meskina en De Nog Grotere Slijmfilm (bioscoop en binnenkort op SVOD).

NewBe richt zich op digital natives (millennial generatie en gen Z, 20-34), die worden bereikt met impactvolle en vernieuwende verhalen. Bij NewBe geloven we in talent. Of het talent nu een schrijver, regisseur, journalist, (online) ontwikkelaar is, of juist een veelbelovende creative producer - NewBe ziet de investering in talentvolle nieuwe collega’s als belangrijkste voorwaarde van succes. Bij NewBe houdt iedereen eigenaarschap over haar/zijn idee omdat alleen zo de meest veelbesproken, originele en authentieke verhalen kunnen worden gemaakt.


Interesse?

Voel je je aangesproken of ken je iemand die goed past in dit profiel? Dan horen we het graag! Dat mag door een mail met motivatie en C.V. te sturen naar werk@newbe.nl o.v.v. Financial controller of direct naar marianne@newbe.nl

NewBe is een werkgever die gelijke kansen biedt en zet zich in voor het ondersteunen van diversiteit en inclusie op het gebied van etniciteit, religie, nationale afkomst, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit of -expressie, leeftijd, mentale of fysieke handicap, burgerlijke staat, staatsburgerschap of elke andere door de wet beschermde categorie. Door dit te doen, kunnen we bijdragen aan een positieve culturele verandering in ons bedrijf en door de creatieve projecten die we met de wereld delen.


More vacancies